fbpx
NaslovnicaCrna GoraDržave kandidati mogu računati na pomoć članica EU

Države kandidati mogu računati na pomoć članica EU

Podgorica, (MINA) – Proces proširenja Evropske unije (EU) i dalje je živ, a sve države kandidati mogu računati na svesrdnu pomoć članica Unije, kazao je šef crnogorske diplomatije Filip Ivanović, navodeći da je to poruka sa ministarske konferencije u Berlinu.

Ivanović, koji je boravak u Berlinu završio radnom večerom sa specijalnim izaslanikom njemačke Vlade za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom, rekao je da je upoznao svoje kolege sa novoformiranom Vladom, njenim profilom i prioritetima u vanjskoj politici.

On je, u video poruci objavljenoj na društvenoj mreži X, naveo da je glavni spoljnopolitički prioritet nove Vlade pristupanje Crne Gore EU.

“I to sam jasno naglasio na svim sastancima i izlaganjima. Preovlađujući stav svih učesnika konferencije jeste da EU mora biti spremna za proširenje, a da zemlje kandidati moraju biti spremne za pristupanje”, kazao je Ivanović.

On je rekao da je zadovoljan porukama koje su se čule sa konferencije, a koje se odnose na to da je proces proširenja EU i dalje živ.

“Kao i na to da sve države kandidati, a naročito Crna Gora kao predvodnica u procesu evropskih integracija, mogu računati na svesrdnu pomoć drugih država članica”, dodao je Ivanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije