fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa projekte iz oblasti reforme javne uprave preko 147 hiljada EUR

Za projekte iz oblasti reforme javne uprave preko 147 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Za finansiranje osam projekata nevladinih organizacija (NVO) iz oblasti reforme javne uprave za ovu godinu dodijeljeno je 147,4 hiljade EUR, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Ugovori o finansiranju potpisani su danas u Ministarstvu javne uprave.

Generalna direktorica za strateško planiranje, međunarodnu saradnju i IPA projekte, Marija Hajduković, i predsjednik komisije za raspodjelu novca za finansiranje projekata, Ivan Lazarević, naglasili su važnost NVO sektora u realizaciji aktivnosti definisanih strategijom reforme javne uprave.

Konstatovano je da je NVO sektor partner Vladi u tim naporima i da se očekuje uspješna implementacija planiranih projekata.

Iz Ministarstva su naveli da će finansirati osam projekata na osnovu odluke o raspodjeli novca za finansiranje projekata i programa NVO u oblasti reforme javne uprave.

„Odluku je donijela komisija Ministarstva, polazeći od raspoloživih sredstava, na osnovu rang liste projekata bodovanih od nezavisnih procjenjivača i ispunjenosti svih konkursnih uslova“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na javni konkurs bilo podnijeto 19 prijava, od kojih je odlukom odobreno finansiranje osam projekata/programa.

Iz Ministarstva su kazali da je odobreno finansiranje projekta „Putevi reforme javne uprave“, u iznosu od 23.920 EUR, koji su predložile NVO Identitet i Zenit plus Montenegro iz Podgorice.

Kako su naveli, odobreni su projekat „Za javnu upravu u službi građana“, u iznosu od 23.939 EUR predložen od Centra za demokratiju i ljudska prava, kao i „Evropska praksa za efikasnu javnu upravu“, u iznosu od 16.254 EUR, predložen od Mreže za evropske politike MASTER i NVO Asistent.

Iz Ministarstva su kazali da će biti finansirani projekti „Znanjem i akcijom do efikasnijeg servisa građana“, u iznosu od 8.872 EUR, predložen od NVO Novi poredak i Korak promjene iz Bijelog Polja, kao i „I ti se pitaš – učestvuj i utiči“, u iznosu od 17.440 EUR, koje su predložile NVO Centar kreativnih vještina i Šansa iz Berana.

Navodi se da je odboreno finasiranje projekta „Mediji kao podrška reformi javne uprave – zajedno i snažno“, u iznosu od 14.888 EUR, predloženog od NVO Đakomo Adriatic i nevladinog udruženja Centar sjevera iz Bijelog Polja.

Iz Ministarstva su rekli da će biti finansirani projekti „E-dukacija do PARticipacije“, u iznosu od 22.600 EUR, koji je predložen od Centra za građansko obrazovanje i „Reforma koju svi razumijemo“, u iznosu od 19.505 EUR, predložen NVO Novi horizont iz Ulcinja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije