fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa doktorske stipendije zainteresovan 41 kandidat

Za doktorske stipendije zainteresovan 41 kandidat

Podgorica, (MINA) – Na Konkurs za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima za 2019/2020. godinu, u prvoj fazi, prijavio se 41 kandidat, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Taj resor, drugu godinu uzastopno, objavio je Konkurs za dodjelu atraktivnih stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori u 2019/2020. godini, 24. aprila ove godine.

Kako su objasnili iz Ministarstva, kandidati se za stipendije prijavljuju u dvije faze.

“U prvoj fazi, kandidati su bili u obavezi da se do 10. juna registruju na portalu ,,Naučna mreža“ Ministarstva nauke i zajedno sa mentorom iskažu interesovanje za stipendiju”, kaže se u saopštenju.

U ovom roku, navode iz Ministarstva, interesovanje za stipendiju je iskazao 41 kandidat, od čega je 11 kandidata predložilo temu doktorskog istraživanja iz oblasti medicinskih nauka, a osam kandidata iz oblasti prirodnih nauka.

Temu doktorskog istraživanja iz oblasti tehničko-tehnoloških nauka predložilo je šest kandidata, 11 kandidata iz oblasti društvenih nauka, dok je njih pet prijavilo temu iz oblasti humanističkih nauka.

Iz Ministarstva su rekli da se samo kandidati koji su se prijavili za stipendiju na portalu ,,Naučna mreža” mogu prijaviti i u drugoj fazi.

“Druga faza je podnošenje prijava kandidata za stipendiju (prijavni obrazac, finansijski plan stipendije i propratna dokumentacija) na adresu Ministarstva nauke do 25. juna, do 14 sati”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije