fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoU subotu Dan žalosti u Herceg Novom

U subotu Dan žalosti u Herceg Novom

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, proglasio je subotu, 12. februar, za Dan žalosti povodom smrti dvojice mladića iz tog grada, Đorđa Baždara i Filipa Miličića.

Baždar i Miličić poginuli su u srijedu u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Kotor – Risan.

“Povodom tragične smrti naših mladih sugrađana Đorđa Baždara i Filipa Miličića, u Herceg Novom će subota, 12. februar biti Dan žalosti”, saopšteno je iz opštinske Službe za informisanje.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Herceg Novi, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji je osnivač Opština i objektima mjesnih zajednica”, kaže se u saopštenju.

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja, dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti.

Iz Službe za informisanje su podsjetili da je za vrijeme Dana žalosti zabranjeno emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima.

“Radio-televizija Herceg Novi će svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti, na način što će emitovati program koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju tog dana”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...