fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Podgorici do osam sati glasalo 2,8 odsto birača

U Podgorici do osam sati glasalo 2,8 odsto birača

Podgorica, (MINA) – U Podgorici je do osam sati glasalo 2,8 odsto birača, odnosno oko četiri hiljade građana, saopštili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Predstavnik CDT-a Goran Delić, u uživo uključenju na You Tube kanalu CDT-a, podsjetio je da je 2018. godine glasalo 3,2 odsto građana, i da su u Glavnom gradu tada glasali i birači sadašnjih opština Zeta i Tuzi.

On je rekao da, prema informacijama CDT-a sa terena, pojedina biračka mjesta nijesu otvorena na vrijeme iz različitih, a najčešće tehničkih razloga.

„Problemi sa pokretanjem i korišćenjem elektronskih uređaja za elektronsku identifikaciju su zabilježeni na nekoliko biračkih mjesta u Podgorici. Na biračkom mjestu 10a u Budvi kasnilo se zbog nestanka struje, na biračkom mjestu 27 u Podgorici kasnilo se jer se čekalo na zamjenu odsutnog člana biračkog odbora“, rekao je on.

Delić je naveo da je u Tivtu na tri biračka mjesta u naselju Gradiošnica nestala struja pa se glasanje sprovodi uz vizuelnu identifikaciju birača.

On je rekao da su posmatrači CDT-a u Podgorici imali problema sa pristupom pojedinim biračkim mjestima i da je na nekim mjestima problem riješen, a na nekim čekaju da se posmatračima CDT-a omogući posmatranje izbora.

CDT naredni presjek pravi u devet sati.

Lokalni izbori održavaju se u 14 opština, a birališta su otvorena od sedam do 20 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije