fbpx
NaslovnicaCrna GoraSklopljeno prvo istopolno partnerstvo u Podgorici

Sklopljeno prvo istopolno partnerstvo u Podgorici

Podgorica, (MINA) – U Podgorici je danas zaključeno prvo istopolno životno partnerstvo između državljanki Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz PG Biroa.

Navodi se da su matičari Sekretarijata za lokalnu samoupravu partnerke upoznali sa pravima i obavezama, nakon čega su one dale saglasnost za sklapanje partnerstva.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je Sekretarijat za lokalnu samouprave ranije preduzeo sve neophodne korake u cilju adekvatne implementacije Zakona.

Kako su naveli, matičari Glavnog grada pohađali su seminare i obuke, koje su organizovali crnogorska LGBTQ asocijacija Queer Montenegro i nevladina organizacija Juventas.

“Zapošljeni u Sekretarijatu upoznali su se sa detaljima o polnom i rodnom indetitetu, značenjima termina i pravima pripadnika LGBTIQ zajednice, pa su bez poteškoća pristupili sklapanju ovih životnih partnerstava”, kaže se u saopštenju.

Glavni grad je čestitao partnerkama na sklopljenom životnom partnerstvu, uz poruku da je sloboda apsolutna kategorija i svaki čovjek, bez izuzetka, treba da uživa jednaka prava i živi u skladu sa ličnim opredjeljenjem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije