fbpx
2.8 C
Podgorica
February 8, 2023.
NaslovnicaCovid19Registrovan 51 novi slučaj infekcije

Registrovan 51 novi slučaj infekcije

Podgorica – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovan 51 novi slučaj koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 805 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 26, Herceg Novog pet, Nikšića i Pljevalja po četiri, iz Danilovgrada, Kotora i Šavnika po dva i iz Andrijevice, Bara, Berana, Bijelog Polja, Rožaja i sa Cetinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 6,34 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.790.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 36 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 251.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 283.895.

U Podgorici su aktivna 122 slučaja koronavirusa, Nikšiću 28, Herceg Novom 19, Pljevljima 18, Budvi 12, Danilovgradu sedam, u Baru, Tivtu i na Cetinju po šest, u Kotoru i Andrijevici po pet.

U Šavniku su aktivna četiri slučaja koronavirusa, Bijelom Polju tri, u Beranama, Plužinama, Rožajama i Ulcinju po dva i u Kolašinu i Tuzima po jedan.

U Gusinju, Mojkovcu, Petnjici, Plavu i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije