fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule tri osobe, 48 novih slučajeva infekcije

Preminule tri osobe, 48 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, preminule tri osobe inficirane koronavirusom, a registrovano je 48 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom petka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.447 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 14, iz Bijelog Polja devet, Pljevalja sedam, Nikšića šest, Bara četiri, Rožaja tri, Budve, Kotora, Herceg Novog, Cetinja i Berana po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu su prijavljena tri smrtna slučaja, dva iz Nikšića i jedan iz Podgorice, od kojih je najmlađi imao 66, a najstariji 70 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.583.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 80 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 893.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.566.

U Podgorici su trenutno aktivna 273 slučaja koronavirusa, Rožajama 112, Pljevljima 89, Bijelom Polju 84, Nikšiću 74, Beranama 48, Baru 38, Kotoru 22, Tivtu 21, Budvi 20, Ulcinju 18, Danilovgradu 15.

U Herceg Novom i Tuzima aktivno je po 13 slučajeva koronavirusa, Andrijevici devet, Kolašinu i Mojkovcu po osam, u Plavu, Šavniku i na Žabljaku po šest, na Cetinju pet, Petnjici četiri i u Gusinju jedan.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije