fbpx
NaslovnicaCrna GoraNovaković Đurović: Ekološka Crna Gora je dostižan cilj

Novaković Đurović: Ekološka Crna Gora je dostižan cilj

Podgorica, (MINA) – Crna Gora sa prirodnim potencijalima, uz adekvatno upravljanje, ima sve šanse da bude primjer prave ekološke države, ocijenila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Crna Gora obilježava danas 32 godine od proglašenja za ekološku državu, a taj dan se od prošle godine slavi i kao državni praznik Dan ekološke države.

Novaković Đurović je građankama i građanima čestitala Dan ekološke države, navodeći da je to jedan od najvažnijih praznika, koji obavezuje da se društvo snažno posveti očuvanju sredine i okrene zelenom razvoju.

“Za postizanje visokih ekoloških standarda potrebni su i vrijeme i resursi. Crna Gora sa svojim prirodnim potencijalima, uz adekvatno upravljanje, ima sve šanse da bude primjer prave ekološke države”, poručila je Novaković Đurović.

Prema njenim riječima, Crna Gora ostvaruje iskorake u oblasti zaštite životne sredine.

Novaković Đurović je kazala da nacionalni parkovi i zaštićena područja na kopnu i moru postali su dragocjeni simboli Crne Gore i mjesta gdje se priroda može osjetiti u svojoj najčistijoj formi.

“Međutim, svjesni smo da je potrebna dalja i intenzivna zaštita prirode. To je naša obaveza, ali i prilika. Održive prakse su prilika za stvaranje ekonomije koja podstiče rast, inovacije i bolji životni standard”, zaključila je Novaković Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije