fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoMustafić čestitao Kurban bajram

Mustafić čestitao Kurban bajram

Podgorica, (MINA) – Kurban bajram podsjeća vjernike na temeljne i iskonske instine ljudskog roda, poručio je predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić.

Mustafić je čestitao Kurban bajram reisu islamske zajednice Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjere u državi i dijaspori.

„Ovi sveti dani podsjećaju vjernike na temeljne i iskonske istine ljudskog roda“, naveo je Mustafić.

On je kazao da je obred hadža simbol duhovnog puta ka smislu i izvoru života, a kurban je žrtva koju prinose na putu približavanja Bogu Uzvišenom.

„Put i žrtva oblikuju svakog slobodnog čovjeka koji se približava u pokornosti samo Stvoritelju univerzuma“, rekao je Mustafić.

Kako je kazao, u životima i ponašanju ljudi to znači samilost, solidarnost i međusobno pomoganje – riječju i djelom, a kurbanima se daje puni smisao u dijeljenju i dobročinstvu.

„U našim mislima, molitvama i dovama, naša srca su i sa braćom u Gazi i Palestini i sa svim unesrećenima i poniženima, moleći Boga Uzvišenog da im olakša i učini da njihove patnje prestanu i sloboda dođe u njihove domove“, rekao je Mustafić.

On je poručio da žele da radost i ljepota blagdana učvrste sve na putu dobrote i jedinstva u porodicama, u zajednici, u narodu, kao i sa svim komšijama i dobrim ljudima u Crnoj Gori.

„U ime Bošnjačkog vijeća, i u svoje lično ime, čestitam Kurban- bajram Vama, našoj ulemi- imamima, porodicama, braći i sestrama, i svim svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori. Bajram šerif mubare olsun“, poručio je Mustafić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vlada

Eloksirana bravarija iz Željezare po povoljnim cijenama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, najavio je novi projekat koji...