fbpx
10.9 C
Podgorica
December 6, 2022.
NaslovnicaCrna GoraMilošević: Nijesam uhapšen ni priveden

Milošević: Nijesam uhapšen ni priveden

Podgorica, (MINA) – Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević kazao je da nije uhapšen ni priveden, već da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i nadležnim organima pružio na uvid svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena.

U petak je, u okviru akcije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na presijecanju krijumčarenja cigareta, priveden veći broj osoba.

“Želim da naglasim da nijesam uhapšen niti priveden. Odazvao sam se pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od mene tražena na uvid nadležnim organima”, rekao je Milošević u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

On je kazao da podržava akciju SDT-a i policije u cilju rasvjetljavanja tog i svih slučajeva iz nadležnosti UPC.

Milošević je poručio da je na raspolaganju kako bi pružio sve neophodne informacije u cilju rasvjetljavanja potencijalnih nezakonitosti jer je to u zajedničkom interesu.

“Razumijem da se ovakve informacije plasiraju medijima u ovom trenutku sa bombastičnim naslovima o mom hapšenju i razumijem da to upravo sada odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta”, naveo je Milošević.

On je kazao da je, u svojim prethodnim izjavama koje se tiču šverca, upravo on nagovijestio o kakvim se grupama radi i na šta su sve spremne da bi ponovo došle do zaplijenjene robe.

“Nije slučajno što se takvi naslovi odnose na osobu koja je postigla najbolje rezultate u istoriji borbe protiv krijumčarenja cigareta u Crnoj Gori za najkraće moguće vrijeme, zbog čega je Crna Gora dospjela na prvo mjesto u Evropi po tom pitanju, što je istaknuto i pohvaljeno u svim izvještajima evropskih i svjetskih institucija”, smatra Milošević.

On je napomenuo da je za pet mjeseci njegovog mandata, zaplijenjeno cigareta više nego zadnjih 30 godina.

“Sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio sam u skladu sa zakonom. Uprava prihoda i carina ima blizu 1,2 hiljade zaposlenih, ja kao njen direktor sam spreman da snosim odgovornost ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure iz svoje nadležnosti”, zaključio je Milošević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije