fbpx
NaslovnicaCrna GoraKomora fizioterapeuta član Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju

Komora fizioterapeuta član Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju

Podgorica, (MINA) – Komora fizioterapeuta Crne Gore postala je član Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju WCPT što je, kako su ocijenili, nastavak prepoznavanja aktivnosti koje sprovode crnogorski fizioterapeuti.

Skupština Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju WCPT održana je u Ženevi a komoru fizioterapeuta Crne Gore na tom događaju predstavljao je predsjednik Komore, Krsto Kovačević.

Kako je saopšteno, na Skupštini WCPT je izmijenjen Statut a primljeno je u članstvo 13 organizacija, tako da sada WCPT čini 121 organizacija fizioterapeuta svijeta.

Za predsjednicu WCPT za naredni četvorogodišnji period je reizabrana Emma Stokes iz Irske, dok je za zamjenicu Predsjednice WCPT izabrana Melissa Locke iz Australije.

Kako je saopšteno, na događaju je promovisano korišćenje platforme Physiopedia, jedinstvene baze podataka u fizioterapiji.

U Komori vjeruju da će fizioterapeuti iz Crne Gore svojim stručnim i naučnim radovima biti dio navedene baze podataka.

»Tim prije što će urednije vođenje medicinske dokumentacije u smislu izdavanja fizioterapeutskog izvještaja ovjerenog potpisom i faksimilom fizioterapeuta pružiti veliki doprinos tome«, kaže se u saopštenju.

Poručeno je da ovjeravanje dokumentacije sa faksimilom doprinosi većoj odgovornosti fizioterapeuta, a uporedo sa konačnom izradom normativa rada i opisa poslova Komora fizioterapeuta Crne Gore dodatno uređuje djelatnost fizioterapeuta.

Na Skupštini WCPT su predstavljeni projekti u okviru budžeta za naredni četvorogodišnji period, organizovane 24 podgrupe za usko-stručna pitanja iz širokog spektra fizioterapeutske djelatnosti i izabrano novo rukovodstvo.

Najčitanije