fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoKaravan zdravlja i vakcinacije u ponedjeljak u Bijelom Polju

Karavan zdravlja i vakcinacije u ponedjeljak u Bijelom Polju

Podgorica, (MINA) – Karavan zdravlja i vakcinacije čiji je cilj, pružanje građanima više informacija o benefitima imunizacije, biće oragnizovan u ponedeljak u Bijelom Polju.

Ministarstvo zdravlja, Institut za javno zdravlje (IJZ) i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pokrenuli su inicijativu „Karavan zdravlja i vakcinacije“, uz podršku Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je saopšteno iz IJZ, treći od četiri predviđena Karavana zdravlja i vakcinacije, biće održan u ponedjeljak u Bijelom Polju na glavnom gradskom trgu, od 11 sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta.

“To će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama)”, kaže se u saopštenju IJZ-a.

Oni su naveli da je posebno važno što će za sve građane, koji budu željeli, biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina.

“Biće omogućeno i da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u okviru Karavana zdravlja i vakcinacije planirano sprovođenje niza informativno-edukativnih aktivnosti, kao i prikladan umjetnički program.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije