fbpx
NaslovnicaCrna GoraJovanović: Nastavićemo da postupamo isključivo u skladu sa propisima

Jovanović: Nastavićemo da postupamo isključivo u skladu sa propisima

Podgorica, (MINA) – Državno tužilaštvo nastaviće da postupa isključivo u skladu sa propisima i ovlašćenjima, a ne ni po čijim očekivanjima, poručila je vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović.

Ona je ponovila da Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, povodom održavanja izbora u Šavniku, preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u svim situacijama u kojima postoji sumnja da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

“Državni tužioci određuju zadržavanja i predlažu pritvor samo i jedino u situacijama u kojima je to propisano zakonom”, navela je Jovanović u saopštenju.

Sve drugo bi, prema njenim riječima, značilo nepoštovanje zakona ili podlijeganje pritisku kojem je tužilaštvo izloženo u prethodnom periodu.

“Na takve vrste pritisaka smo imuni. Zato ističem da će državno tužilaštvo nastaviti da postupa isključivo u skladu sa propisima i svojim ovlašćenjima, a ne ni po čijim očekivanjima”, rekla je Jovanović.

Ona je kazala da od svih državnih tužilaca zahtijeva odgovornost u radu.

“Ta odgovornost je neophodna i na drugim adresama, kako bismo pokazali da nam je zaštita interesa građana zajednički cilj”, zaključila je Jovanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije