fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoJelušić: Vlada morala predložiti više zakona

Jelušić: Vlada morala predložiti više zakona


Podgorica, (MINA) – Rekonstrukcija Vlade moguća je samo na ekspertsko-nestranačkom modelu, i to je principijelan stav Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA), kazala je poslanica te stranke Božena Jelušić.

Ona je portalu Radio Televizije Crne Gore (RTCG) kazala da je to jedino razumno rješenje, imajući u vidu da je formiranje vlade na ekspertskom modelu većinski dobilo podršku crnogorske javnosti nakon izbore prošle godine, ali i međunarodne javnosti.

Jelušić smatra da je prije donošenja nekih odluka, jasno da mora biti urađena evaluacija rada ministarstava i vlade.

“Prije svega, evaluacija je potrebna kada je u pitanju predlaganje zakona, mislim da je tu moglo da bude urađeno mnogo više. Uz to, i kada su u pitanju teme iz poslaničkih pitanja, koje su vrlo važne, treba vidjeti šta je Vlada uradila da otkloni uočene probleme”, ukazala je Jelušić.

Ona je naglasila da posebno treba vidjeti koliko je Vlada bila transparentna, odnosno, koliko otvorena za građane i javnost generalno.

“Na kraju, premijer i ministri i sami treba da sagledaju sve što je urađeno, da bi dobili konačan zaključak”, ocijenio je Jelušić.

Ona je rekla da je ocjena rada važan preduslov da bi se došlo do konačne odluke.

“Brojne privilegije koje su bile praksa bivšeg režima morale su da budu ukinute. Nešto je urađeno, ali je moglo više. Imam utsak da je u nekim oblastima izvršna vlast bila u određenoj mjeri lijena”, zaključia je Jelušić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vlada

O eventualnom poskupljenju struje krajem godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Eventualno poskupljenje struje zavisi od više faktora, između ostalog, hidrološke situacije,...