fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzabrano i raspoređeno 11 sudija osnovnih sudova

Izabrano i raspoređeno 11 sudija osnovnih sudova

Podgorica, (MINA) – Sudski savjet danas je izabrao i rasporedio 11 sudija osnovnih sudova, koje će 12. septembra položiti svečanu zakletvu pred tim pravosudnim organom.

Iz Sudskog savjeta su naveli da su Miloš Jokanović, Ivana Žujović i Ivana Radović raspoređeni u Osnovni sud u Podgorici, Darko Božović i Tanja Kuburović Radusinović u Osnovni sud u Nikšiću a Miloš Moračanin i Milica Ćetković u Osnovni sud u Danilovgradu.

Kako su rekli, Artan Kroma i Hasire Bećović raspoređeni su u Osnovni sud u Ulcinju, a Ana Rovčanin u Osnovni sud u Bijelom Polju i Vera Femić u Osnovni sud u Baru.

“Savjet je donio odluku o izboru i raspoređivanju Rada Zarubice i Sabine Canović za sudije u Sud za prekršaje u Podgorici”, dodali su iz Suda.

Kako su rekli, na osnovu konačnog predloga ocjena Centra za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu za vrijeme trajanja teorijskog i praktičnog dijela inicijalne obuke za izabrane kandidate za sudije Upravnog suda, Savjet je utvrdio ocjene za Lidiju Novović i Milenu Marković Vujanović.

Iz Sudskog savjeta su naveli da su istovremeno donijete odluke o njihovom izboru i raspoređivanju u Upravni sud Crne Gore.

“Novoizabrane sudije Upravnog suda Crne Gore, osnovnih sudova i Suda za prekršaje u Podgorici položiće 12. septembra, svečanu zakletvu pred Sudskim savjetom”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, konstatovan je prestanak sudijske funkcije Ramu Strikoviću, sudiji Apelacionog suda Crne Gore, Rifatu Eroviću, sudiji Osnovnog suda u Bijelom Polju i Nevenki Kovačević, sutkinji Suda za prekršaje u Podgorici na lični zahtjev.

Navodi se da je donijeta je odluka da se raspiše javni oglas za popunjavanje jednog slobodnog sudijskog mjesta u Apelacionom sudu, javni oglas za popunjavanje tri mjesta u višim sudovima, kao i interni oglas popunjavanje po jednog sudijskog mjesta u osnovnim sudovima u Nikšiću i Bijelom Polju.

Na sjednici je dato mišljenje na broj utvrđenih radnih mjesta u Predlogu pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Apelacionog suda Crne Gore.

Kako je saopšteno, Savjet je razmatrao i usvojio Predlog budžetskih sredstava potrošačke jedinice “Sudski savjet” za narednu godinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije