fbpx
NaslovnicaCrna GoraGutić: Nastojaćemo da stvorimo uslove za učinkovitiji rad socijalnih radnika

Gutić: Nastojaćemo da stvorimo uslove za učinkovitiji rad socijalnih radnika

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije nastojaće da, kroz nastavak reforme sistema socijalne i dječje zaštite, stvori uslove za još učinkovitiji rad socijalnih radnika, poručio je resorni ministar Damir Gutić.

Iz Ministarstva socijalnog staranja, brige o porodici i demografije saopštili su da se, uz podršku tog Vladinog resora, u Ulcinju ovog vikenda održava Skup Sindikata zaposlenih u socijalnoj djelatnosti, koji se tradicionalno obilježava već deset godina.

Skup okuplja socijalne radnike iz svih ustanova socijalne i dječje zaštite širom Crne Gore.

Gutić je, kako se navodi, ukazao na aktuelne izazove u socijalnoj djelatnosti, ali i na planove Ministarstva u cilju poboljšanja uslova rada i podrške zaposlenima.

On je istakao da je važno kontinuirano unapređenje sistema socijalne zaštite i angažovanje svih relevantnih aktera, kako bi se obezbijedila kvalitetna podrška korisnicima usluga.

Gutić je poručio da se obavezuje da će se snažno zalagati za povećanje vidljivosti rada socijalnih radnika i unapređenje zakonodavnih okvira, kako bi osigurali bolju podršku i priznavanje njihovog doprinosa zajednici.

“Kroz nastavak reforme sistema socijalne i dječje zaštite, nastojaćemo da stvorimo uslove koji će omogućiti da još učinkovitije obavljaju svoj posao i lično budu zadovoljniji postignutim rezultatima”, naglasio je Gutić.

Predsjednik Sindikata zaposlenih u socijalnoj djelatnosti Goran Simović istakao je da je sistem socijalne zaštite u Crnoj Gori u proteklih deset godina prošao kroz brojne izazove.

On je ukazao da je potrebno jačanje sindikalne borbe za poboljšanje radnih uslova i profesionalnog razvoja zaposlenih.

Iz Ministarstva su kazali da su dodjeljene i nagrade najistaknutijim socijalnim radnicima, koji su prepoznati kao akteri izuzetnog doprinosa i posvećenosti u radu.

“Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije, nastaviće sa pružanjem podrške aktivnostima ovog tipa u cilju unapređenja radnih uslova i doprinosa razvoju socijalne zaštite, s uvjerenjem da se zajedničkim naporima mogu postići značajni rezultati”, poručuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije