fbpx
NaslovnicaCrna GoraCGO: Abazovićeva Vlada nije formalno razriješila Kordić

CGO: Abazovićeva Vlada nije formalno razriješila Kordić

Podgorica, (MINA) – Vlada Dritana Abazovića, tokom kratkog redovnog i dugog tehničkog mandata, nije formalno razriješila raniju glavnu pregovaračicu Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) Zorku Kordić, kazali su iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Iz te nevladine organizacije (NVO) su naveli da je Vlada Milojka Spajića razriješila Kordić u decembru prošle godine, na istoj sjednici kada je na tu funkciju imenovan Predrag Zenović, dodajući da je informacija o razrješenju Kordić „nepravedno zanemarena“.

Kordić je, kako su kazali, prema ranije dostupnim informacijama, prestala obavljati funkciju glavne pregovaračice izborom Vlade Abazovića.

„To ukazuje da je Abazovićeva Vlada, tokom trajanja kratkog redovnog i dugog tehničkog mandata, zaboravila formalno razriješiti Kordić“, navodi se u saopštenju CGO.

Iz te NVO su podsjetili da je nakon ostavke Jovane Marović, koja je obavljala i poslove glavne pregovaračice, postojalo uvjerenje da Crna Gora nema glavnog pregovarača sa EU.

„Ukupna crnogorska, ali i šira javnost, živjela je skoro 400 dana u uvjerenju da Crna Gora nema glavnog pregovarača sa EU, a nakon što je Jovana Marović podnijela ostavke na sve državne funkcije krajem novembra 2022. godine“, navodi se u saopštenju CGO.

Iz te organizacije su upitali da li to znači da je Crna Gora u nekom periodu imala i dvije pregovaračice.

“Ko je odgovoran za to, koliko nas je to koštalo i zašto je nerazriješena pregovaračica ćutala o tome”, upitali su iz te organizacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

nto

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj...