fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoBožović u Crnoj Gori, izbrisana zabrana ulaska

Božović u Crnoj Gori, izbrisana zabrana ulaska

Podgorica, (MINA) – Bivšem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru i on je jutros prešao državnu granicu.

Božović je to potvrdio Vijestima, navodeći da je u ponedjeljak iz sistema policije izbrisana zabrana ulaska, o čemu ga je sinoć obavijestio premijer Dritan Abazović.

On je kazao da ga je nakon toga pozvao vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić i rekao da je sve u redu i da je došlo do tehničke greške kada je tokom vikenda vraćen sa granice.

“Jutros sam krenuo iz Beograda i u 11 sati prešao granicu. Već sam u Nikšiću, gdje sam imao emotivan susret sa roditeljima”, rekao je Božović.

On je naveo da je iskoristio zakonsku mogućnost da ospori zabranu ulaska koja je, kako je kazao, bila plod samovolje bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kentere.

Upravni sud je u junu poništio rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kojim je Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru.

MUP je zatim donio odluku kao i Upravni sud, nakon čega je Uprava policije trebalo da ukloni bivšeg ambasadora sa liste zabrana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije