fbpx
NaslovnicaCrna GoraBeograđanin osumnjičen za ubistvo Šakovića

Beograđanin osumnjičen za ubistvo Šakovića

Podgorica, (MINA) – Beograđanin L.P. (22) osumnjičen je za ubistvo Milića Šakovića u Budvi 17. juna, a Duško Tanasković (28) iz Kragujevca sumnjiči se za pomaganje u tom krivičnom djelu, saopštila je danas tužiteljka Višeg državnog tužilaštva (VDT) Ana Radović.

Radović je na konferenciji za novinare kazala da je L.P. osumnjičen da je izvršio teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a da je Tanasković osumnjičen za teško ubistvo putem pomaganja.

„S obzirom na to da su okrivljeni bili u bjekstvu i da nijesu bili dostupni državnim organima Crne Gore, 20. jula je Viši sud u Podgorici prihvatio predlog VDT o izdavanju potjernice protiv okrivljenih, koje do danas nijesu dale rezultata“, rekla je Radović.

Ona je dodala da je L.P. u bjekstvu, a da je Tanasković uhapšen u Hrvatskoj zbog drugog krivičnog djela.

Upitana o o izručenju Tanaskovića, koji je osumnjičen za ubistvo Novljanina Gorana Vlahovića na Pagu u Hrvatskoj, Radović je kazala da je taj postupak u nadležnosti Ministarstva pravde.

Rukovodilac Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva, Vesko Nedović, saopštio je da je prema policijskim evidencijama Šaković bio označen kao član organizovane kriminalne grupe.

“Za L.P. su neke zemlje prethodno izdale potjernice, zbog sumnje da je počinio krivična djela“, rekao je Nedović.

On je kazao da nije registrovano kada je ušao u Crnu Goru, što, kako je dodao, znači da ili je ušao ilegalno ili sa falsifikovanim dokumentima.

Nedović je rekao da postoji evidencija kada je Tanasković ušao i izašao iz Crne Gore, kao i da je on iznajmio stan u Budvi u kom je boravio L.P.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...