fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS će podnijeti krivičnu prijavu protiv Mirjačića

DPS će podnijeti krivičnu prijavu protiv Mirjačića

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) podnijeće krivičnu prijavu protiv Milutina Mirjačića, direktora Osnovne škole “Bajo Pivljanin”, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

Mirjačić je, na protestu u Podgorici zbog najavljene podrške Rezoluciji o Srebrenici, rekao da je referendum bio najveća pljačka u Crnoj Gori i da je za njega Crna Gora republika i da je nikad neć priznati kao državu.

Poslanica DPS-a Zoja Bojanić Lalović kazala je da je najmanje što očekuju od Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija da pokrene postupak za smjenu Mirjačića, ali i preispita rad takvih prosvjetnih radnika u ustanovama koje obrazuju i vaspitavaju mlade i djecu i štete ugledu te časne profesije.

„Direktor jedne obrazovno-vaspitne ustanove, koji je javno državu u čijim institucijama je zaposlen, nazvao nepostojećom, najbolji je opis stanja u sistemu prosvjete od 2020. godine“, navela je Bojanić Lalović.

Prema njenim riječima, o nezavisnosti Crne Gore ništa dobro ne misli ni predsjednik Skupštine Andrija Mandić, jedini visoki državni zvaničnik koji ne čestita najznačajnije državne praznike.

Bojanić Lalović je kazala da onda ne treba da čudi ni postupak Mirjačića.

„Nažalost, Mirjačić nije izuzetak, on je tipičan izdanak školske reforme “oslobodilaca“ i Vesne Bratić kao njihovog izvođača radova na terenu“, kaže se u saopštenju.

U DPS-u se, kako je rekla Bojanić Lalović, nadaju da će tužilaštvo ovog puta uspjeti da prepozna biće krivičnog djela koje je počinio Mirjačić i da neće žmuriti na bjelodani pokušaj da se povrijedi ugled države, kao što je to učinjeno u slučaju Marka Kovaćevića.

„Jasno je da su u tom i mnogim drugim slučajevima svojim nečinjenjem ohrabrili mnoge da se rugaju Crnoj Gori, u vjeri da neće snositi nikakve zakonske posljedice“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...