fbpx
NaslovnicaCrna GoraDostavljeno skoro četiri hiljade zahtjeva za naknade

Dostavljeno skoro četiri hiljade zahtjeva za naknade

Podgorica, (MINA) – Centrima za socijalni rad (CSR), za dvije sedmice prijavljivanja bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece, dostavljena su ukupno 3.974 zahtjeva, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Iz tog resora su kazali da su podaci objedinjeni zaključno sa petkom, i da je danas počela treća sedmica dostavljanja zahtjeva.

Iz Ministarstva su rekli da je najviše zahtjeva dostavljeno CSR Bijelo Polje – 701.

Kako su naveli, CSR za Glavni grad, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi dostavljeno je 667 zahtjeva, Centru za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik 543, a za Rožaje 430.

“CSR za opštine Mojkovac i Kolašin predata su 282 zahtjeva, centrima za Berane, Andrijevicu i Petnjicu 263, za opštine Pljevlja i Žabljak 245, dok je danilovgradskom dostavljeno 219 zahtjeva”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je CSR za opštine Bar i Ulcinj dobio 210 zahtjeva, za Plav i Gusinje 120, Cetinje 119, Herceg Novi 91, a za Tivat, Budvu i Kotor 84.

Iz tog resora su podsjetili da je 9. mart posljednji dan za dostavljanje zahtjeva, u skladu sa Zakonom o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece.

“Tim zakonom se uređuju uslovi i otklanjaju posljedice nastale ukidanjem zakonskog prava na doživotnu naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije