fbpx
NaslovnicaCrna GoraDonirali tablet računare i internet pakete za pomoć integraciji izbjeglica

Donirali tablet računare i internet pakete za pomoć integraciji izbjeglica

Podgorica, (MINA) – Predstavnici Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) i kompanije One donirali su tablet računare i internet pakete djeci koja su sa svojim porodicama, zbog oružanih sukoba, pronašla utočište u Crnoj Gori.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju UNHCR-a i kompanije One, donacija će omogućiti djeci da lakše prate školske programe i nastavu.

Donacija se sprovodi u okviru dugogodišnje saradnje između UNHCR-a i kompanije One.

urucenje donacije, UNHCR, One
foto: UNHCR, kompanija One

Šef UNHCR-a u Crnoj Gori Žan Iv Bušardi istakao je da je važna saradnja sa privatnim sektorom za obezbijeđivanje održivosti i inkluzije prisilno raseljenih osoba u crnogorsko društvo.

On je naglasio da UNHCR i kompanija One od 2020. godine blisko sarađuju u pružanju konkretne pomoći izbjeglicama, tražiocima azila i drugim osobama pod zaštitom UNHCR-a.

“Tokom 2021. godine, zajedničke aktivnosti komunikacija u zajednici omogućile su blagovremeno informisanje lica pod brigom UNHCR-a o svim mjerama suzbijanja pandemije koronavirusa, čime se doprinijelo niskoj stopi transmisije virusa među ovom populacijom”, rekao je Bušardi.

Kako je kazao, u ovoj godini, kao i prethodnoj, saradnju nastavljaju prevashodno u jačanju integracije osoba koje su našle utočište u Crnoj Gori, uključujući i kroz podršku sveobuhvatnom pristupu sistemu obrazovanja.

Direktor korporativnih poslova u kompaniji One Crna Gora Srđan Šišić saopštio je da je donacija još jedan korak u misiji kompanije da pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

On je naveo da kompanija One u središte društvene odgovornosti pozicionira obrazovanje, kao univerzalno pravo sve djece.

Šišić je istakao da je, zbog prirode industrije kojoj One pripada, njihov fokus na digitalnim vještinama.

Kako je rekao, donacija predstavlja težnju kompanije da i važna digitalna znanja budu dostupna svima, posebno mališanima koji su došli u Crnu Goru u potrazi za sigurnošću i mirom.

“Zajedničke inicijative povezale su nas, kao privatnu kompaniju i UNHCR, otvarajući prostor da donesemo konkretno dobro ljudima. Ovim gestom koji je samo početak ovogodišnjih planiranih aktivnosti, nastavljamo saradnju započetu 2020.godine, na koju smo izuzetno ponosni”, kazao je Šišić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Članovima UPCG predstavljen Program za unapređenje konkurentnosti privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu predstavljen je danas...