fbpx
NaslovnicaCrna GoraDolazak transfuziomobila očekuje se u narednim mjesecima

Dolazak transfuziomobila očekuje se u narednim mjesecima

Podgorica, (MINA) – Dolazak transfuziomobila može se očekivati u narednim mjesecima, saopšteno je tokom posjete ministra zdravlja Vojislava Šimuna Zavodu za transfuziju krvi.

Šimun je tokom posjete Zavodu sa direktoricom Tamarom Šćepanović razgovarao o trenutnom radu ustanove, kao i o budućim planovima i projektima.

Šimun je, kako je saopšteno iz Zavoda, najprije obišao centralno nacionalno skladište krvnih komponenti i upoznao se sa trenutnim zalihama, kao i načinom skladištenja i kontinuiranog transporta do svih organizacionih djelova Zavoda.

«Služba za kolekciju krvi predstavljala je poseban akcenat posjete, jer je riječ o službi u kojoj se odvija davalaštvo te dragocjene tečnosti», kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Šimun je obišao prostorije u kojima borave davaoci krvi i u direktnom razgovoru sa njima otkrije njihova iskustva.

Kako se dodaje, razgovarano je i o postupku nabavke «transfuziomobila», mobilne jedinice za prikupljanje krvi, koja će omogućiti lakši pristup davaocima krvi.

«Sagovornici su konstatovali da je postupak nabavke u finalnoj fazi te da se, ukoliko sve bude prema planu, dolazak vozila može očekivati u narednim mjesecima», navodi se u saopštenju.

To će, kako je saopšteno, umnogome uticati na dodatno približavanje davalaštva krvi građanima, jer će vozilo biti dostupno na mjestima u kojima davaoci nemaju priliku da doniraju krv.

Šimun je obišao i novootvorene ambulante za prikupljanje matičnih ćelija hematopoeze, koje su opremljene najsavremenijim aparatima za tu medicinsku proceduru.

«Tokom posjete je konstatovano da Ministarstvo zdravlja ostaje posvećeno podršci Zavodu za transfuziju krvi u svim naporima za unapređenje kapaciteta i usluga», zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Bez golova u posljednjem kolu, Srbija bez osmine finala

Podgorica, (MINA) – Fudbaleri Srbije nijesu uspjeli da se plasiraju u osminu finala Evropskog...