fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐikanović ukinut pritvor

Đikanović ukinut pritvor

Podgorica, (MINA) – Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda Miladin Pejović ukinuo je pritvor novinarki Anđeli Đikanović.

Pejović je kazao da je za određivanje pritvora po navedenom pritvorskom osnovu potrebno da postoje posebne okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena ponoviti krivično djelo, prenosi portal Vijesti.

“Okolnosti navedene u predlogu za određivanje pritvora ne dovode do objektivno utemeljenog zakjljučka da će osumnjičena u slučaju odbrane sa slobode ponoviti krivično djelo, jer se za postojanje tog zakonskog pritvorskog osnova traže posebne okolnosti, a kojih nema jer osumnjičena do sada nije krivično osuđivana “, naveo je Pejović.

Tužiteljka Ana Kalezić tražila je određivanje pritvora zbog, kako se navodi, činjenice da je Đikanović novinar i da je očigledno iznošenjem lažnih vijesti na portalu elektronskog FOS media izazvala paniku među građanima.

Kalezić je pritvor tražila i zbog činjenice da je Đikanović duži niz godina novinar i da je, kako je ocijenjeno, stekla brojne konekcije i poznanstva među osobama koja se bave javnim informisanjem i da joj je pored nespornog prestanka radnog odnosa dostupan veći broj medija preko kojih može da objavljuje tekstove istog ili sličnog tipa.

Đikanović je uhapšena u nedjelju zbog sumnje da je počinila krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Ona je nakon hapšenja dala otkaz u tom mediju, a pred tužiteljkom Kalezić negirala je krivično djelo koje joj se stavlja na teret i kazala da cilj teksta nije bio izazivanje panike već objektivno informisanje javnosti.

Najčitanije