fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF nije potpisao inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine

DF nije potpisao inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine

Podgorica, (MINA) – Poslanički klub Demokratskog fronta (DF) nije potpisao inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se ponovo glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, i time omogućilo preuzimanje vlasti u Podgorici i Pljevljima, kazao je poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da poslanici DF-a izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi ne posmatraju kao samostalno pitanje, već smatraju da glasanje o tom aktu treba da bude na dnevnom redu sjednice na kojoj bi se skratio mandat Skupštini.

Šaranović je kazao da ne prepoznaje ni minimum političke logike u takvom obrazloženju kolega iz DF-a.

On je rekao da su građani na izborima tražili da se promijeni vlast i da je obaveza političkih aktera da stvore formalno-pravne prepostavke da do toga dođe.

“Vjerovao sam da sve kolege iz parlamentarne većine razmišljaju na isti način i da nema opravdanog razloga da ponovo ne izglasamo ovaj Zakon i dovedemo do sprovođenja izborne volje građana”, dodao je Šaranović.

On je kazao da nema ni minimum razumijevanja za kolege koje očigledno partijski interes stavljaju iznad interesa građana.

Kako je rekao, da su imali sve potpise, vanredna sjednica bi bila zakazana za 15 dana i Ivan Vuković bi uskoro napustio mjesto gradonačelnika Podgorice.

Šaranović je kazao je da izbor sudija Ustavnog suda pitanje svih pitanja i da će naredni dani pokazati nivo odgovornosti svih političkih subjekata.

“Nakon izbora sudija možemo dalje da razgovaramo i o skraćenju mandata Skupštini i ostalim koracima koji bi trebalo da dovedu do stabilizacije političkih prilika u Crnoj Gori”, poručio je Šaranović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije