fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorskim studentima biće omogućeno da stažiraju u NATO

Crnogorskim studentima biće omogućeno da stažiraju u NATO

Podgorica, (MINA) – Crnogorskim studentima biće omogućeno da stažiraju u NATO, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov sastao se u Briselu sa zamjenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za ljudske resurse, Patrikom Bilo-Duranom i specijalnom predstavnicom generalnog sekretara za žene, mir i bezbjednost, Kler Hatčinson.

Volkov je sa Bilo-Duranom razgovarao na temu mogućnosti zaposlenja civila u okviru NATO i istakao da su za crnogorske građane, pored mnogobrojnih prednosti članstva, “otvorena vrata” i za posao u toj organizaciji.

On je kazao kazao da je značajno i stažiranje mladih, kroz koje stiču nova znanja i vještine koje mogu iskoristiti za sopstveni napredak, ali i izgradnju cjelokupne zajednice.

“Zaključeno je da bi organizacija studijskih posjeta crnogorskih srednjoškolaca NATO-u doprinijela boljem razumijevanju organizacije kod mladih, ali i povećanju stepena informisanosti o mogućnostima koje su otvorene crnogorskim članstvom u Alijansi”, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane će, kako se navodi, u narednom periodu, aktivno promovisati mogućnosti i prednosti stažiranja crnogorskih studenata u NATO.

Volkov je, na sastanku sa Hatčinson, istakao da Ministarstvo odbrane posvećuje pažnju implementaciji politike rodne ravnopravnosti i Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN.

“To potvrđuje i pozicija savjetnika Vrhovnog komandanta Savezničkih snaga za pitanja rodne ravnopravnosti, koju je Ministarstvo odbrane popunilo u okviru NATO komandne strukture”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije