fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora se trudi da obezbijedi jednakost svih pred zakonom

Crna Gora se trudi da obezbijedi jednakost svih pred zakonom

Podgorica, (MINA) – Savremena građanska Crna Gora ulaže značajne napore da obezbijedi jednakost svih pripadnika društvene zajednice pred zakonom, dalje izgrađujući i jačajući njihovo povjerenje u pravosudni sistem, kazao je predsjednik države Milo Đukanović.

On je, povodom Dana državnih tužilaca, uputio čestitke nosiocima tužilačke funkcije i zaposlenima u tužilaštvu, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Ostvareni rezultati u borbi na polju zaštite društva od svih vrsta kriminala u minulom periodu, garancija su usvajanja evropskih standarda u oblasti vladavine prava na putu bržeg približavanja Evropskoj uniji”, naveo je Đukanović na Twitteru.

Prema njegovim riječima, moralno i etično postupanje tužilaca, “u skladu sa našim tradicionalnim i neprolaznim vrijednostima” i dosljedna primjena pravnih propisa bitno će uticati i na dinamiku na tom putu.

“Savremena građanska Crna Gora ulaže značajne napore da obezbijedi jednakost svih pripadnika društvene zajednice pred zakonom, dalje izgrađujući i jačajući njihovo povjerenje u pravosudni sistem, u čemu je uloga i predan rad tužilačke organizacije od izuzetnog značaja”, kazao je Đukanović.

Najčitanije

Ljumović objavio spisak za turnir u Zenicu

Podgorica, (MINA) - Selektor pionirske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Minja Ljumović, objavio je spisak...