fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora radi na jačanju nacionalne i protivvazdušne odbrane

Crna Gora radi na jačanju nacionalne i protivvazdušne odbrane

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, kao članica NATO-a i zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU), radi na jačanju nacionalne i porotivvazdušne odbrane, kazao je državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Perović je učestvovao na ministarskom sastanku u Parizu, koji je održan povodom Evropske konferencije o vazdušnoj i raketnoj odbrani.

Perović je ukazao da se mora učiniti sve kako bi države ojačale vazdušnu i raketnu odbranu, koja predstavlja ključni faktor zaštite vojne i civilne infrastrukture.

On je naglasio komplementarnost napora evropskih zemalja i NATO, imajući u vidu limitirane nacionalne i odbrambene budžete.

„Crna Gora, kao članica NATO-a i zemlja kandidat za članstvo u EU radi na jačanju nacionalne i porotivvazdušne odbrane“, rekao je Perović.

On je dodao da je Crna Gora spremna da aktivno učestvuje u regionalnim i širim evropskim projektima i planovima u toj oblasti.

Iz Ministarstva su kazali da se ovogodišnja Evropska konferencija o vazdušnoj i raketnoj odbrani, koju je otvorio predsjednik Francuske Emanuel Makron, održava u Parizu, u okviru Međunarodnog avio sajma, koji je okupio više od 2,5 hiljada izlagača iz preko 50 zemalja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije