fbpx
NaslovnicaCrna GoraCGO: Aktivno graditi uslove za prosperitet građana

CGO: Aktivno graditi uslove za prosperitet građana

Podgorica, (MINA) – Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je sve društveno-političke aktere da zajedničkim snagama i aktivno prevazilaze izazove, smanjuju napetosti i grade uslove za prosperitet svih građana Crne Gore.

Iz CGO-a su na mreži “X”, povodom 21. septembra – Međunarodnog dana mira, kazali da mir nije samo odsustvo konflikata, već i stanje u kojem svi imaju priliku da žive principe jednakosti i pravednosti.

To, kako su naveli, zahtjeva aktivno zalaganje za zaštitu ljudskih prava i unaprijeđenje socijalne pravde, kako bi se osiguralo da nijedan građanin ne bude zapostavljen.

“Ovaj dan je i podsjetnik na potrebu da, pored brojnih problema, adresiramo i rastući ekstremizam i radikalizam u crnogorskom društvu, kroz zajedničku akciju progresivnih snaga u pravcu suzbijanja tih opasnih tendencija i promovisanja tolerancije, obrazovanja i dijaloga kao mehanizama izgradnje trajnog mira”, naveli su iz CGO-a.

Oni su kazali da se Međunarodni dan mira obilježava 21. septembra, u skladu sa Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (GS UN).

Iz CGO-a su podsjetili da je, povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana, UN usvojio prijedlog da se na isti dan obilježava i Svjetski dan prekida vatre i Dan bez nasilja “kako bi zemlje članice i cijelo čovječanstvo posvetili određeno vrijeme promovisanju ideala mira i iskazivanja posvećenosti miru pozitivnim primjerima“.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije