fbpx
NaslovnicaCrna GoraCetinje ponosno na princezu Jelenu

Cetinje ponosno na princezu Jelenu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora i Prijestonica ponosni su na dinastiju Petrovića koja je nemjerljivo doprinijela razvoju crnogorske države i njenoj prepoznatljivosti u svijetu, ocijenio je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan tokom susreta sa Emanuelom Filbertom od Savoje, praunukom crnogorske princeze i italijanske kraljice Jelene.

„Posebni sentimenti vežu nas za našu princezu Jelenu, a italijansku kraljicu, koja je svojim humanitarnim radom i nesebičnošću, ljubavi prema staroj i novoj domovini, i narodu u obje države, postala veća od sopstvenog života i djela, i voljena decenijama poslije smrti“, kazao je Kašćelan.

On je najavio da će Prijestonica Cetinje kroz kapitalni budžet za narednu godinu planirati novac za kupovinu parcele za proširenje novog groblja, kako bi se u jednom njegovom dijelu napravila Aleja Petrovića i tu, kada se steknu uslovi, sahranili posmrtni ostaci potomaka dinastije Petrović Njegoš iz Italije, Francuske i Austrije.

Kašćelan je pozvao je princa Emanuela da posjeti Njeguše, čuveno mjesto u kojem je rođen njegov čukunđed kralj Nikola i brojni crnogorski vladari, duhovni i svetovni, kao i mnogi drugi znameniti junaci.

Princ Emanuel se zahvalio Kašćelanu na prijemu, navodeći da se na Cetinju osjeća kao kod kuće, te da je Crna Gora lijepa kao iz priča njegovih roditelja.

Osim princa, u delegaciji koju je primio Kašćelan bili su mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, vladika Boris, predsjednik Nacionalnog instituta „Guardie di Onore di Panteon“ Ugo D Atri i predsjednica Udruženja „Amici del Montenegro“ Maria Sata.

Najčitanije

Sjutra Skupština Košarkaškog saveza

Podgorica, (MINA) - Skupština Košarkaškog saveza Crne Gore biće održana sjutra u podgoričkom hotelu...