fbpx
NaslovnicaCrna GoraCDT: SDP-u 375 glasova na ponovljenom glasanju na Cetinju

CDT: SDP-u 375 glasova na ponovljenom glasanju na Cetinju

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) osvojila je 375 glasova na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II na Cetinju, na kojem je danas ponovljeno glasanje, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

CDT je na Tviteru /Twitter/ objavio da je Koalicija Zajedno osvojila 51, a Pokret Evropa sad 16 glasova.

Koalicija Hrabro se broji osvojila je tri glasa, Hrvatska građanska inicijativa dva, a lista Pravda za sve i Pokret Preokret po jedan.

Prema podacima CDT-a, od 672 upisanih birača glasalo je njih 454, a pet glasačkih listića je proglašeno nevažećim.

Glasanje na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II ponovljeno je nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu SDP-a protiv rješenje Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu.

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Toj partiji, nakon današnjeg glasanja, fali još 60 glasova da pređe cenzus na parlamentarnim izborima i uđe u državni parlament.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nema planskih isključenja struje za praznike

Podgorica, (MINA) – Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Međunarodnog...