fbpx
NaslovnicaCrna GoraĆalasan, Varagić i Vojinović dobitnici Oktoiha

Ćalasan, Varagić i Vojinović dobitnici Oktoiha

Podgorica, (MINA) – Docent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore Martin Ćalasan i nastavnice u srednjim podgoričkim školama Svetlana Varagić i Milica Vojinović dobitnici su državne nagrade Oktoih za ovu godinu.

Varagić je nastavnica hemije u Gimnaziji „Slobodan Škerović“, a Vojinović nastavnica ekonomske grupe predmete u Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da je žiri odluku donio jednoglasno na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom.

„Na poziv za dostavljanje predloga za dobitnike državne nagrade Oktoih u ovoj godini pristiglo je 12 predloga – dva za ustanove i deset za pojedince“, naveli su iz tog resora.

Nagrada Oktoih dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Državnu nagradu Oktoih, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministar prosvjete 17. januara.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

putevi crna gora

Putevi mjestimično mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po mjestimično mokrim...