fbpx
NaslovnicaCrna GoraBS za manjinsku Vladu predvođenu Demokratama

BS za manjinsku Vladu predvođenu Demokratama

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka (BS) zalaže se za manjinsku vladu, koju bi predvodile Demokrate, uz učešće koalicije “Crno na bijelo” i manjinskih partija, kazao je predsjednik BS Rafet Husović.

Iz BS su rekli da su rukovodstva te partije i Demokratske Crne Gore razgovarala danas u Podgorici o aktuelnim političkim dešavanjima.

“Husović je kazao da se BS zalaže za manjinsku vladu, koju bi predvodile Demokrate, uz učešće koalicije “Crno na bijelo” i manjinskih partija”, kaže se u saopštenju.

Ocijenjeno je da BS i Demokrate imaju dobru saradnju, koju će obje partije unaprijediti kroz jačanje odnosa i nastavak trasiranja evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore.

Na sastanku je istaknuto da je zajednički prioritet obje partije stabilnost društva, ubrzanje reformi i nastavak spoljnopolitičkog puta Crne Gore.

Demokrate su istakle da se moraju uvažiti rezultati izbora, koji jasno ukazuju na to da treba formirati većinsku Vlada tri pobjedničke liste, koja ima pun legitimitet tih izbora, uz želju i potrebu da tu Vladu čine i manjinske partije bez kojih nema potpunog pomirenja.

Učesnici sastanka saglasili su se da će se saradnja ta dva politička subjekta nastaviti, bez obzira na buduće pozicioniranje BS.

Navodi se da prozapadni i proevrpski put Crne Gore i jačanje vladavine prava ostaju prioritet i u narednom periodu.

Najčitanije