fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošnjačka stranka neće u novu Vladu

Bošnjačka stranka neće u novu Vladu

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka (BS) neće biti članica buduće Vlade, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora (GO) te partije koja je održana u Rožajama.

Iz BS-a su kazali da su takvu odluku donijeli zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja i odnosa prema manjinskim narodima.

Oni su naveli da ostaju privrženi principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi.

„Podržavaćemo sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi“, poručili su iz BS-a.

Prema njihovim riječima, biće partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju te ciljeve i podržaće sva zakonska rješenja u tom pravcu.

„Bošnjačka stranka će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske proces2“, zaključili su iz BS-a.

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi Glavnog odbora.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...