fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković: Crnogorski vojnici u Avganistanu ponos države

Bošković: Crnogorski vojnici u Avganistanu ponos države


Podgorica, (MINA) – Crnogorski vojnici u Avganistanu ponos su, ne samo Vojske Crne Gore (VCG), već i cijele države, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković i načelnik Generalštaba Dragutin Dakić obratili su se jutros, putem video linka, pripadnicima Devetog kontingenta VCG u misiji Resolute Support u Avganistanu, koji se nalaze u bazi Marmal.

„Oni su istakli da su naši vojnici u Avganistanu ponos ne samo Vojske, već i cijele Crne Gore“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je, uz želje da se zdravo vrate svojim porodicama i svojim redovnim obavezama u Crnoj Gori, istakao renome koji crnogorski vojnici imaju u toj, ali i u svim misijama i operacijama u kojima učestvuju.

Prema njegovim riječima, sve informacije govore da je crnogorski vojnik primjer u misiji Resolute Support.

„Svi zajedno radimo na podizanju kvaliteta cijele Vojske i sposobnosti svakog njenog pripadnika. Znajte da sve ono što ovdje radimo, činimo i za vas koji ste u misijama, daleko od svojih domova i svoje zemlje“, naglasio je Bošković.

On je istakao da će Ministarstvo i VCG i u narednom periodu nastaviti da, bez obzira na svoju veličinu i mogućnosti, čine sve kako bi Crna Gora dala svoj doprinos globalnim težnjama ka održavanju međunarodnog mira i stabilnosti.

„A kada se vratite, zajedno treba da izgrađujemo VCG i da je postavio na pijedastal na kojem je bila kroz crnogorsku istoriju, kao jedan od najcijenjenijih djelova društva“, zaključio je Bošković.

Dakić je kazao da je još pod utiscima nedavne posjete pripadnicima Devetog kontingenta, pogotovo, kako je baveo, zbog ocjena koje je u Avganistanu čuo od saveznika i partnera o držanju crnogorskih vojnika i o načinu na koji izvršavaju zadatke.

„Vi ste postavili standarde ne samo VCG, već i partnerima sa kojima ste u misiji“, kazao je Dakić.

On je zatražio od vojnika u misiji Resolute Support da do njenog isteka budu istrajni i profesionalni, „onako kako se očekuje od crnogorskog vojnika“.

Najčitanije