fbpx
NaslovnicaCrna GoraBoričić: U 13 sati i 52 minuta sam naložio da se Amfilohije...

Boričić: U 13 sati i 52 minuta sam naložio da se Amfilohije pusti

Podgorica, (MINA) – Osnovni državni tužilac Nikola Boričić rekao je da je policiji u ponedjeljak u 13 sati i 52 minuta naložio da puste na slobodu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Protiv Amfilohija su u ponedjeljak podignute dvije prijave, krivična i prekršajna, zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

On je iz podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), gdje je saslušan u svojstvu građanina, pušten malo nakon 17 sati.

Branioci Amfilohija podnijeli su Tužilačkom savjetu pritužbu na postupanje Boričića, zbog, kako su naveli, neprofesionalnog ponašanja prilikom saslušanja Amfilohija.

Boričić je reagovao na, kako se navodi, neistinite navode da je, prilikom prikupljanja informacija od Amfilohija u svojstvu građanina od strane policije, svešteno lice „ držao maksimalno koliko zakon dozvoljava”, odnosno šest sati.

“Obavještavamo javnost da se dežurni državni tužilac, nakon što ga je policija, koja je postupala shodno svojim zakonskim ovlašćenjima, upoznala sa prikupljenim informacijama, odnosno sadržinom uzete izjave, istoga dana u 13 sati i 52 minuta, izjasnio da se sveštenik pusti na slobodu”, navodi se u reagovanju Boričića, objavljenom na sajtu Tužilaštva.

Dodaje se da je adresa za sva ostala pitanja o zadržavanju nakon tog perioda Uprava policije, CB Podgorica.

Najčitanije

Milos Nikolic

Nikolić: Spajić zaustavio evropski put Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Premijer Milojko Spajić, popuštanjem pred ucjenom za potpisivanje Rezolucije o genocidu...