fbpx
NaslovnicaCrna GoraBojkot popisa jedini ispravan odgovor

Bojkot popisa jedini ispravan odgovor

Podgorica, (MINA) – Bojkot je jedini ispravan odgovor na ispolitizovan, fingiran i unaprijed namješten proces popisivanja stanovništva, ocijenile su Socijaldemokrate (SD).

Generalni sekretar SD Miloš Čelanović je, u ime te partije, ponovo pozvao građane Crne Gore na bojkot predstojećeg popisa stanovništva.

“Bojkot popisa predstavlja jedini ispravan odgovor na politički ispolitizovan, fingiran i unaprijed namješten proces popisivanja”, istakao je Čelanović.

On je kazao da određene političke strukture, po nalogu svojih mentora, žele da izvrše nacionalni i etnički inženjering iz kojeg bi kasnije pokušali da uruše građanski karakter Crne Gore i da je, od građanske i multietničke, pretvore u zemlju nacionalnih torova.

Čelanović je naveo da se bojkotom neće dati legitimitet takvom, kako je rekao, sramnom načinu sprovođenja popisa, posebno u vremenu kada je društveno-politička situacija nestabilna, tenzije visoke, i kad nijesu ispunjeni ni zakonski uslovi za održavanje popisa.

“Nije nam dozvoljeno da budemo dio kontrolnih mehanizama, nijesu nam obezbijeđena mjesta u popisnim komisijama, nemamo popisivače, nije nam dozvoljeno da imamo kontolore unosa podataka”, kaže se u saopštenju Čelanovića.

Kako se dodaje, nije im omogućen nijedan kontrolni mehanizam koji je sadašnja vlast tražila na prošlom popisu, i koji su im tada bili omogućeni.

“Jednostavno je, nijesam doma”, zaključio je Čelanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije