fbpx
NaslovnicaCrna GoraBjelopoljska Opšta bolnica najbolja zdravstvena ustanova u ovoj godini

Bjelopoljska Opšta bolnica najbolja zdravstvena ustanova u ovoj godini

Podgorica, (MINA) – Opšta bolnica (OB) Bijelo Polje najbolja je zdravstvena ustanova u Crnoj Gori u ovoj godini, a nagradu za posebne zasluge iz oblasti medicine dijele Slavica Vujisić i Adem Mustafa, odlučila je Ljekarska komora.

Iz Ljekarske komore su rekli da su, na tradicionalnoj svečanosti na Medicinskom fakultetu u Podgorici, dodijelili godišnje nagrade najboljoj ustanovi, najboljem studentu i plakete doktorima za posebne zasluge iz oblasti medicine.

Kako se dodaje, predsjednica Ljekarske komore Žanka Cerović uručila je nagradu koja nosi ime “dr Petar Miljanić” direktoru OB Bijelo Polje Kenanu Eroviću.

Cerović je rekla da je ta ustanova, izuzetnim radom i zalaganjem menadžmenta na čelu sa Erovićem i zaposlenih, pokazala kako se postiže uspjeh nezavisno od spoljnih okolnosti i ograničenja.

“Komisija za dodjelu nagrada konstatovala je da je bjelopoljska OB značajno unaprijedila kvalitet zdravstvene zaštite uvođenjem desetak novih hirurških procedura, značajnim povećanjem broja izvršenih operativnih zahvata i uvođenjem dva nova konzilijuma čime je olakšano ostvarivanje zdravstvene zaštite“, kazala je Cerović.

Ona je napomenula da je, uz veliko ulaganje u opremu i unapređenje uslova rada, OB u Bijelom Polju kvalitativno napravila krupan iskorak u crnogorskom zdravstvu.

“Godišnju nagradu Ljekarske komore za posebne zasluge iz oblasti medicine koja nosi ime “dr Branko Zogović”, dijele Slavica Vujisić i Adem Mustafa”, navodi se u saopštenju.

Cerović je rekla da je riječ o ljekarima sa punim stažom od po četiri decenije koje karakterišu predanost, profesionalnost i odgovornost.

Prema njenim riječima, rad oba ljekara svjedoči o značaju i doprinosu dva različita profesionalna puta u zdravstvenom zbrinjavanju građana Crne Gore.

“Vujisić, radeći kao ljekar i gradeći bogatu akademsku karijeru koja svoj izraz ima u edukaciji novih naraštaja doktora medicine, a Mustafa, radeći u ambulanti u selu Vladimir, zdravstveno zbrinjavajući stanovnike sa Anamalskog područja koje obuhvata dvadesetak sela i čiji humani rad se decenijama unazad obavlja u nezahvalnim uslovima rada”, navela je Cerović.

Kako je saopšteno, na prijedlog Medicinskog fakulteta u Podgorici, godišnja nagrada najboljem studentu pripala je Božidaru Ćaćiću čija je prosječna ocjena u dosadašnjem dijelu školovanja desetka.

Cerović je navela da je godišnja dodjela nagrada prilika da doktori još jednom zajednički poruče da Hipokratova zakletva obavezuje od momenta izlaska iz studentske klupe pa do kraja života.

Ona je navela da dodjela godišnjih nagrada Ljekarske komore svjedoči o poimanju svetosti ljekarskog poziva koji obavezuje i koji ne poznaje vjerske, nacionalne ni statusne podjele.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...