fbpx
NaslovnicaCrna GoraBilčik: Izbori da proteknu bez uticaja sa strane

Bilčik: Izbori da proteknu bez uticaja sa strane

Podgorica, (MINA) – Predstojeći parlamentarni izbori mogli bi biti odlučujući za dalju geopolitičku i evropsku budućnost Crne Gore, ocijenio je šef delegacije Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Vladimir Bilčik, navodeći da se nada da će izbori proteći bez miješanja snaga sa strane.

On je za Televiziju Crne Gore kazao da je to što nijedna od političkih partija ne bojkotuje predstojeće parlamentarne izbore, jedna je od najboljih vijesti koja je u posljednje vrijeme stigla iz Crne Gore u Brisel.

„Ako izbori prođu i Crna Gora uspije da formira buduću Vladu i parlament tako da ubrza ispunjavanje neophodnih uslova za ulazak u Evropsku uniju, ovo bi mogli biti odlučujući izbori za dalju geopolitiku i budućnost Crne Gore”, kazao je Bilčik.

Prema njegovim riječima, Evropa će pomno pratiti izborni dan u Crnoj Gori.

“Najvažnije je da na izborima odlučuju samo građani iz Crne Gore, a ne snage van zemlje. Crnogorci imaju puno pravo da izaberu ko će voditi njihovu državu i u tom smislu posmatramo uslove“, kazao je Bilčik, prenosi portal RTCG.

On je rekao da je uvjeren da izbori mogu biti fer i slobodni „i to je strateški cilj Crne Gore, kao i Evropske unije, naročito za evropsku perspektivu vaše države”.

Kada je u pitanju organizacija izbora u uslovima korona virusa, Bilčik je rekao da se nada da su nadležni u Crnoj Gori primijenili najbolju praksu iz drugih država Evrope i regiona u kojima su izbori održani prethodnih mjeseci.

“Pandemija je izazov i mislim da je važno da nadležni u Crnoj Gori uspostave ravnotežu između Ustavom garantovanog prava građana na slobodan izbor i njihove zdravstvene bezbjednosti“, istakao je Bilčik.

Najčitanije

Perčobić preuzeo dužnost u ZZZ-u

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Novoizabranom vršiocu dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), Davidu Perčobiću, dužnost...