fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Očistićemo institucije od svih kompromitovanih osoba

Bečić: Očistićemo institucije od svih kompromitovanih osoba

Podgorica, (MINA) – Vlada će osigurati stabilnost, prosperitet i pravni poredak Crne Gore, a institucije će biti očišćene od svih kompromitovanih osoba, kazao je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, Aleksa Bečić.

On je, u razgovoru sa ministarkom vanjskih poslova Rumunije Luminitom Odobesku, naveo da je Crna Gora nepokolebljivo posvećena spoljnopolitičkom kursu i da je evropski put države nacionalni imperativ.

Bečić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, naglasio da deblokada pravosuđa predstavlja ključan prioritet nove vlasti.

“Odlučni smo da ostvarimo značajne korake u pravosudnom sistemu, čime ćemo potvrditi našu političku odgovornost i posvećenost građanima koji su nam ukazali povjerenje,” rekao je Bečić.

On je rekao da je Vlada odlučna u očuvanju integriteta i bezbjednosti države.

“Naša borba protiv organizovanog kriminala i korupcije neće biti samo odlučna, već i snažna i beskompromisna. Očistićemo naše institucije od svih kompromitovanih lica i nećemo štedjeti napore da osiguramo stabilnost, prosperitet i pravni poredak Crne Gore“, rekao je Bečić.

Kako je rekao, to je dužnost vlasti prema građanima i budućnosti države.

Bečić i Odobesku su, u kontekstu Izvještaja Evropske komisije, kazali da su optimistični u pogledu napretka Crne Gore na njenom putu ka Evropske unije (EU).

Bečić je naglasio da će Crna Gora nastaviti da bude pouzdan partner svim susjedima na njihovom putu ka EU.

“Susret visokih zvaničnika Crne Gore i Rumunije, koji je, pored Odobesku i ambasadora Rumunije u Crnoj Gori Viorela Ardeleanua, uključio i šeficu delegacije EU Kristinu Oanu Popu i ostale članove delegacije Ministarstva vanjskih poslova Rumunije, bio je izuzetna prilika za produbljivanje međusobnog razumijevanja i jačanje bilateralnih veza”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije