fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Jake institucije otporne na izazove u fokusu Vlade

Bečić: Jake institucije otporne na izazove u fokusu Vlade

Podgorica, (MINA) – Jake institucije koje su otporne na sve izazove u fokusu su nove crnogorske VLade, rekao je njen potpredsjednik Aleksa Bečić u razgovoru sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag.

Bečić, koji je potpredsjenik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, kazao je da su u Vladu odlučni da ti ciljevi moraju biti ispunjeni i da neće ni korak odstupiti od tog puta.

“Preuzimam širok spektar odgovornosti i izražavam svoju i spremnost svog tima i svojih resornih ministara da doprinesemo neophodnim reformama rekao je Bečić, potcrtavajući vitalnost bezbjednosnog sektora za budućnost naše zemlje”, navodi se u saopštenju.

Iz Bečićevog kabineta kazali su da je Vag potvrdila izuzetan značaj borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i u tom nastojanju uvjerila u podršku Misije jačanju odgovornosti i nezavisnosti institucija u sektoru bezbjednosti, kao i istraga.

Vag je, kako se navodi, istakla i važan zadatak koji predstoji – deblokadu pravosuđa, kao put koji vodi ka napretku i pravičnosti.

Navodi se da je Bečić, govoreći o procesu popisa stanovništva, istakao inovacije koje će unaprediti taj statistički postupak.

“Inkluziju predstavnika opozicije, razmatranje i usvajanje zahtjeva nacionalnih manjina, i razvoj specijalizovanog softvera za provjeru pravilnosti sprovedenog popisa, čime se potvrđuje naša posvećenost transparentnosti i demokratiji”, naveo je Bečić.

Ističe se da je govoreći o unaprjeđenju interne kontrole u bezbjednosnim strukturama, Bečić kazao da se moraju ojačati organizacione jedinice koje se bave praćenjem životnog stila i imovine policijskih službenika.

Bečić je istakao da je zatražio od ministra unutrašnjih poslova hitno donošenje novog Pravilnika i obezbjeđivanje tehničkih i softverskih uslova za sveobuhvatne provjere imovine i životnog stila svakog službenika Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije