fbpx
NaslovnicaCrna GoraBajden čestitao Đukanoviću i građanima Dan državnosti

Bajden čestitao Đukanoviću i građanima Dan državnosti

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden čestitao je crnogorskim građanima i predsjedniku Milu Đukanoviću Dan državnosti, poručujući da će SAD nastaviti snažno da podržavaju Crnu Goru u napretku na euroatlanskom putu i implementaciji reformi potrebnih za pristupanje Evropskoj uniji.

Bajden je kazao da zajedničke vrijednosti Crne Gore i SAD-a, posvećenost demokratskim institucijama, trajne veze i saradnja, čine Crnu Goru poštovanim saveznikom i partnerom SAD-a.

„Sa radošću ćemo nastaviti da pružamo snažnu podršku narodu Crne Gore u napretku na vašem euroatlanskom putu i implementaciji reformi potrebnih za pristupanje Uniji“, poručio je Bajden.

On je Đukanoviću čestitao i četvrtu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO savezu.

Bajden je u čestitki naveo da prisustvo Crne Gore unapređuje interoperabilnost saveznika i jača regionalnu i globalnu bezbjednost.

„SAD stoje uz Crnu Goru dok produbljujemo naše bilateralne veze i zajedno se suočavamo sa novim izazovima, od pandemije do sajber-napada, gradeći našu otpornost na vrijednostima koje dijelimo i na posvećenosti demokratiji“, rekao je Bajden.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije