fbpx
NaslovnicaCrna GoraAsocijacija kineskih kompanija u Crnoj Gori čestitala 13. jul

Asocijacija kineskih kompanija u Crnoj Gori čestitala 13. jul

Podgorica, (MINA) – Asocijacija kineskih kompanija u Crnoj Gori čestitala je crnogorskim građanima 13. jul – Dan državnosti.

Iz tog udruženja, koje je osnovano kao neprofitna organizacija u junu prošle godine, poželjeli su prijateljskom narodu Crne Gore napredak, prosperitet i blagostanje.

Iz Asocijacije kineskih kompanija kazali su da Crnu Goru i Kinu veže duboko i tradicionalno prijateljstvo.

„Nedavno je obilježeno 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, i za sve te godine dvije zemlje su uspostavile čvrstu diplomatsku i ekonomsku saradnju“, naveli su Asocijacije.

Prema njihovim riječima, odnosi Crne Gore i Kine mogu dodatno da se prošire, kako na polju infrastrukture, tako i na poljima turizma, energetike, ali i u drugim oblastima.

Navodi se da kompanije, koje su članice Asocijacije, u Crnoj Gori realizuju infrastrukturne projekte i pružaju usluge iz oblasti poljoprivrede, medicine, turizma i bankarstva.

„Svrha osnivanja Asocijacije je promocija ekonomske i trgovinske razmjene između Crne Gore i Kine i doprinos ekonomskom i socijalnom razvoju naše zemlje“, kaže se u saopštenju.

Iz Asocijacije su pozvali sva zainteresovana preduzeća da ih, ukoliko žele da uspostave saradnju, kontaktiraju putem e-mail adrese [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije