fbpx
NaslovnicaCrna GoraAmandmanski podržali povećanje plata u javnoj upravi i pravosuđu

Amandmanski podržali povećanje plata u javnoj upravi i pravosuđu

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret (GP) URA podnio je Skupštini preko 70 amandmana na Predlog budžeta za narednu godinu koji se odnose na povećanje plata zaposlenih u javnoj upravi, sudstvu i državnom tužilaštvu, kazao je šef poslaničkog kluba te partije Miloš Konatar.

On je rekao da je URA time podržala zahtjev Sindikata javne uprave i pravosuđa za povećanje plata od deset odsto, a što je predviđeno Granskim kolektivnim ugovorom koji je sa njima potpisala Vlada Dritana Abazovića.

Konatar je pozvao sve poslanike da podrže amandmane kojima se, između ostalog, predviđa i povećanje zarada zaposlenima u Specijalnom državnom tužilaštvu, kao glavnoj instituciji u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je, kako je saopšteno iz GP URA, napomenuo da je ta stranka podnijela amandmane na budžet i za povećanje plata zaposlenih u prosvjeti od deset odsto.

“Granski kolektivni ugovori moraju biti ispoštovani, u suprotnom će neminovno uslijediti tužbe radnika koje bi izazvale milionske izdatke na teret države”, istakao je Konatar.

On je dodao da nema potrebe da bilo ko od radnika svoja prava traži na ulici zbog nečega što ga po potpisanim ugovorima sleduje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije