fbpx
NaslovnicaCrna GoraAktivnosti policije doprinose globalnom naporu u suzbijanju organizovanog kriminala

Aktivnosti policije doprinose globalnom naporu u suzbijanju organizovanog kriminala

Podgorica, (MINA) – Aktivnosti Uprave policije, koje su dovele do značajnih zapljena narkotika, oružja i uspješnih hapšenja, odražavaju efikasnost policijskih snaga i doprinose globalnom naporu u suzbijanju organizovanog kriminala, rekao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da snažno učešće Crne Gore u EMPACT Zajedničkim akcionim danima za zemlje Jugoistočne Evrope demonstrira čvrstu posvećenost države borbi protiv prekograničnog kriminala i jačanju regionalne bezbjednosti.

“Koordinirane aktivnosti Uprave policije, koje su dovele do značajnih zapljena narkotika, oružja i uspješnih hapšenja, odražavaju efikasnost naših policijskih snaga i doprinose globalnom naporu u suzbijanju organizovanog kriminala”, rekao je Bečić.

Prema njegovim riječima, taj uspjeh ističe važnost međunarodne saradnje i posvećenost u namjeri da zaštite građane i doprinesu očuvanju regionalne stabilnosti.

Bečić je rekao da je za samo pet dana u novembru, angažovanjem 200 posvećenih policajaca, izvršen detaljan pregled i pretres 247 objekata, brojnih vozila, osoba i poštanskih pošiljki, uhapšeno 45 osoba i zaplijenjeno 18 kilograma kokaina.

“Impresivni uspjeh naše Uprave policije pokazuje našu beskompromisnu odlučnost u čišćenju Crne Gore od kriminalnih elemenata”, dodao je Bečić.

On je kazao da se svaki preduzeti potez šalje jasnu poruku da kriminal u Crnoj Gori neće biti tolerisan.

“Kriminalcima koji pokušavaju da koriste našu zemlju kao teren za svoje nezakonite radnje šaljemo jasnu i odlučnu poruku – Crna Gora neće biti plodno tlo za vaše aktivnosti”, poručio je Bečić.

On je rekao da svako ko razmišlja o izvršenju kriminalnih radnji “zna da će se suočiti s punom snagom našeg bezbjednosnog sistema”.

Bečić je poručio da je bezbjednost građana stub na kojem počiva država, a mir i sigurnost najviši prioritet.

“Pozivamo vas da zajedno gradimo zajednicu u kojoj prevladava povjerenje i međusobno poštovanje. Ujedinjeni u našim naporima, pokazujemo da Crna Gora stoji čvrsto u svojoj posvećenosti pravdi, zakonu i sigurnom prostoru za sve vas”, rekao je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije