fbpx
NaslovnicaCrna GoraAktivisti KOR-a neće ustuknuti pred odlukom Vlade

Aktivisti KOR-a neće ustuknuti pred odlukom Vlade

Podgorica, (MINA) – Aktivisti Koalicije za održivi razvoj (KOR) neće ustuknuti pred odlukom Vlade, koja je, kako se navodi, uprkos volji građana podržala namjeru ministra odbrane Predraga Boškovića o formiranju vojnog poligona na Sinjajevini.

Iz KOR-a su poručili da će se boriti još jače da sačuvaju zajedničko dobro, makar to značilo “da danonoćno stražare na planini”.

Predstavnik Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu Aleksandar Milatović kazao je da je prvi korak podnošenje krivičnih prijava protiv Boškovića i premijera Duška Markovića, a potom radikalizacija protesta.

“Moraju znati da nas ima više nego Vojske Crne Gore i da ćemo životom braniti planinu”, naveo je Milatović.

Iz KOR-a su kazali da njihovi aktivisti neće ustuknuti pred odlukom Vlade, koja je, kako su naveli, uprkos volji građana podržala suludi naum Boškovića da Sinjajevinu koristi kao vojni poligon.

Milatović je ocijenio je da je današnjom odlukom Vlada još jednom pokazala da ne vodi računa o građanima, već o ličnim interesima.

Vlada je, kako je rekao, pogazila njihovo demokratsko pravo da putem peticija učestvuju u procesu donošenja politika i odluka.

Kako je naveo Milatović, iako je peticija za očuvanje Sinjajevine usvojena, Vlada se nije udostojila ni da je razmatra, već je u maniru zarobljenih institucija donijela odluku suprotnu volji građana.

“To, razumije se, nije prvi put da jedna grana vlasti u Crnoj Gori krši Ustav i prava građana”, kazao je on.

Milatović je naveo da predstavnici Vlade moraju da budu svjesni postojanosti i spremnosti građana da štite državni interes, a to je očuvanje prirode i koncepta ekološke i miroljubive države.

Jedan od osnivača KOR-a Aleksandar Perović kazao je da je odlukom da se Sinjajevina koristi kao vojni poligon Vlada ponizila Ustav u kom piše da je Crna Gora ekološka drżava.

On je rekao da su tom odlukom Vlade poniženi građani i patriote kojima je Crna Gora u srcu i koji brane najsvetije što su im ostavili preci.

“Jadno je kad vas okupira Vlada koja bi trebalo da bude garant za odbranu, a još jadnije kad se politikanstvo izdigne iznad struke”, naveo je Perović.

Najčitanije