fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović učesnicima Prajda: Šetnja do pravednije i bolje Crne Gore

Abazović učesnicima Prajda: Šetnja do pravednije i bolje Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Crna Gora biće slobodna i evropska samo kada svi njeni građani budu slobodni u ostvarivanju svojih prava bez ijednog “ali”, poručio je premijer Dritan Abazović povodom Parade ponosa koja će danas biti održana u Podgorici.

On je uputio pismo podrške organizatorima Prajda u kome je naveo da usljed ranije preuzetih obaveza u inostranstvu nije u mogućnosti da prisustvuje dodađaju.

“Moja vizija je slobodna i evropska Crna Gora, a takva će biti samo kada svaki njen građanin i građanka budu slobodni u ostvarivanju svih svojih prava bez ijednog „ali““, rekao je Abazović.

On je kazao da napori organizatora Prajda i doprinos na vidljivosti LGBTIQ osoba u Crnoj Gori zaslužuju puno poštovanje i zahvalnost.

„Uvjeren da ćete sa mojim kolegama iz Vlade danas šetati do pravednije i bolje Crne Gore, želim vam uspješan Montenegro Prajd 2022. jer ‘nemavišeali“, poručio je Abazović.

On je podsjetio da će u ime Vlade današnjoj Povorci ponosa prisustvovati ministri ljudskih i manjinskih prava, ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i ekonomskog razvoja i turizma Fatmir Đeka, Ana Novaković Đurović i Goran Đurović.

Abazović je istakao da je u znak podrške zgrada Vlade u Karađorđevoj ulici u Podgorici simbolično osvijetljena duginim bojama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nema planskih isključenja struje za praznike

Podgorica, (MINA) – Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Međunarodnog...