fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović ponovo izabran za predsjednika GP URA

Abazović ponovo izabran za predsjednika GP URA

Podgorica, (MINA) – Dosadašnji predsjednik Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović ponovo je danas izabran na tu funkciju, na trećem kongresu stranke koji se održava u Ulcinju.

Abazović je, nakon što je ponovo izabran za lidera stranke, kazao da je URA osnovana da donese mirne i demokratske promjene u Crnoj Gori.

“Sanjali smo da se Crna Gora može pomiriti i promijeniti. Iza ovih ljudi ne stoji ni korupcija, ni kriminal, ni nacionalizam”, rekao je Abazović.

On je, kako prenose Vijesti, rekao a je njihova najveća pobjeda povratak suvereniteta građaninu Crne Gore.

“Nas prošlost ne zanima, želimo da se borimo za budućnost. Crna Gora treba da zakopa jame podjela”, istakao je Abazović.

On je poručio da je Crna Gora zemlja velikih mogućnosti i da fokus treba da bude na napretku.

“Da budemo različiti, ali da se takmičimo u dobrom”, kazao je Abazović.

On je istakao da je URA partija idealista, i da „onaj ko je došao da zaradi pare preko partije može slobodno da ide“.

U nastavku kongresa, koji je zatvoren za javnost, biraće se potpredsjednici partije, a kandidati su Miloš Konatar, Filip Adžić, Goran Đurović, Jovana Marović i Suada Zoronjić.

Svečanom dijelu Kongresa su, između ostalih, prisustvovali premijer Zdravko Krivokapič, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ministari u Vladi Sergej Sekulović, Đorđe Radulović i Tamara Srzentić, kao i predstavnici partija, diplomatskog kora, vjerskih zajednica i nevladinih organizacija.

Krivokapić je u ime Vlade pozdravio učesnike Kongresa.

“Naše zajedništvo je krenulo osvajanjem slobode, a potom potpisivanjem sporazuma koji su dali šansu da Crna Gora krene ovim putem”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, ovih dana se dešava izbor – da li Crna Gora ide ka Evropi, ili se vraća u devedesete.

Bečić je rekao da su Demokrate i URA istih dana zakoračili na složenu crnogorsku političku pozornicu, prije nešto više od šest godine, i od prvog dana su, kako je naveo, iskreni prijatelji i iskreni partneri.

Kako je naveo, on i Abazović su 2018. išli u Brisel da rade na postavljanju temelja za sazrijevanje društva i promjenu vlasti, a da sada idu u Brisel kao državnici, kako bi Crna Gora postala prva naredna članica EU.

Iz Ure je ranije saopšteno da će se ostale stranačke funkcije u novom mandatu birati statutarno na Glavnom odboru u narednim sedmicama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...