fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Odbrana i obnova Ukrajine obaveza svih saveznika

Abazović: Odbrana i obnova Ukrajine obaveza svih saveznika

Podgorica, (MINA) – Odbrana i obnova Ukrajine obaveza je svih njenih saveznika, a Crna Gora će nastaviti da nedvosmisleno podržava tu državu na njenom putu ka slobodi, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Iz Vlade su na Tviteru /Twitter/ naveli da je Abazović, obraćajući se ukrajinskom premijeru Denisu Šmigalju povodom Dana nezavisnosti te države, rekao da je ruska agresija trasirala put djelovanja svih demokratskih država prema izgradnji sigurnijeg društva i očuvanju civilizacijskih vrijednosti.

On je poručio da će Crna Gora, kao iskreni i dugogodišnji prijatelj Ukrajine, nastaviti da nedvosmisleno podržava tu zemlju na njenom putu ka slobodi, očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i ka stvaranju bezbjedne budućnosti za nove generacije.

“Odbrana i obnova Ukrajine, kao bezbjedne i prosperitetne države, obveza je svih naših saveznika i partnera, što konstantno potvrđujemo podrškom Ukrajini da što prije postane punopravna članica evropske i evroatlantske porodice”, kazao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...